A Francia Riviérán jártunk

Az esti órákban indultunk el Kaposvárról busszal. Először kisebb fenntartásaink voltak a busz teherbírását illetve teljesítményét illetően, de… minden kételyünk eloszlott, amikor körülbelül másfél napnyi utazás után — amely során szebbnél szebb városokat, tájakat, földrajzi látványosságokat tekintettünk meg — megérkeztünk a szállásunkra, a franciaországi Fréjus-ba. A hely hangulata tagadhatatlanul jó, a szállásunk minden igényt kielégítő és remekül felszerelt volt. Kis összkomfortos mobile házakban laktunk. Esténként kiültünk a teraszra, és ott fogyasztottuk el a vacsoránkat, ami általában francia különlegességekből, sajtokból, halakból állt. Meglátogattuk a Cote d' Azur legszebb városait: St. Tropez-t, Cannes-t, Nice-t, Monaco-t és Monte Carlo-t.

St. Tropez-ban alkalmunk nyílt megnézni az erődöt, régies hangulatú utcákat valamint a különböző világmárkák boltjait. Lehetőségünk volt élvezni a Földközi-tenger gyönyörű strandjait is.

Cannes-ban, a filmfesztivál városában megnéztük a hírességek kézlenyomatait. Ezután hajóval átmentünk egy szigetre, ahol láttuk a Vasálarcos celláját és a börtönt, ahol fogva tartották.

Niceben végigjártuk a Promenades des Anglais-t, a híres sétányt, majd bolyongtunk a város utcáin.

A városok után meglátogattuk a festői szépségű Grand Canyon-t, ami a Cote d' Azur egyik ékköve. Csodálatos kilátás nyílt a völgyekre, és szerencsére volt alkalmunk többször is megállni, hogy megcsodálhassuk a páratlan kilátást.

Utazásunk utolsó napján ellátogattunk a Föld egyik legkisebb államába, Monacoba. Lélegzetelállító volt az a luxus és szépség, ami ott fogadott minket. Az egymásba épült házak, a luxusautók, a casino-k mind ugyanazt az életérzést tükrözték. Ott még hajléktalannak is kifizetődő lenni… Tíz órát töltöttünk Monacoban, de mindannyian azon a véleményen voltunk, hogy ezen a csodálatos helyen ott kéne maradnunk. Sajnos, nem így történt…

Összefoglalva: nagyon jól éreztük magunkat, a szállás, az utazás és maga a program is minden igényt kielégítő volt. Amint lehetőség nyílik rá, újra megyünk.