Helikon

A Helikon Ünnepségek a dunántúli középiskolás korosztály nagy hagyományokkal rendelkező, két évente megrendezésre kerülő keszthelyi, kulturális seregszemléje, ahol a diákok iskolai keretek között 18 művészeti kategóriában, szakértő zsűri előtt mérik össze tudásukat.
Idén április 24-től 26-ig lehettünk részesei a várva várt és felejthetetlen helikoni napoknak, ahol 50 településről 128 középiskola 3300 diákja mutatta meg tehetségét. A versenyt ősztől tartó számtalan próba, rengeteg gyakorlás és hosszas készülődés előzte meg, de nem hiába. Iskolánk 81 tanulóból álló helikoni csapata- legnagyobb örömünkre- 6 arany és 3 ezüst fokozatot érdemeltek ki a Helikoni Ünnepségeken.
Arany fokozatot kaptak: a Munkácsy Női kar, Kovács Péter fotói képzőművészet kategóriában, Kálmán Attila novellája irodalmi alkotások kategóriában, Kovács Johanna népdalcsokra, Törzsök Roland citerajátéka népzene kategóriában és a Munkácsy fuvola kamara csoport: Dózsa Juhász Olívia, Gombos Luca és Vass Bence komolyzene-kamarazene kategóriában.
Ezüst fokozatot ért el a 11.A/T osztályból 7 tanuló: Varga Zsófia, Balogh Bella, Jovánczai Rebeka, Jakab Gabriella, Kapitány Kira, Petes Laura film-video kategóriában, Nemes Dániel és Vass Bence négykezes játéka komolyzene-kamarazene kategóriában és Reider Péter komolyzene-szólóének kategóriában. A Munkácsy Mihály Gimnázium- kimagaslóan teljesítő diákjainak köszönhetően, az összpontszámokat tekintve- a 128 iskolából az előkelő 7. helyezést mondhatja magáénak.