Pókok, kígyók és töklámpások - Halloween a Munkácsyban

Fényképalbum

Halloween

Mint azt sok iskolánkba járó diák tudhatja, nemrégiben megrendezésre került újabb „felnőtt farsangunk”, a Halloween Party. Idén először - átvéve a stafétabotot a jelenlegi 12.C osztálytól - mi, 11.A-sok vettük kezünkbe a szervezést Türgyei Krisztina és Pellérdi Nóra tanárnők segítségével. A fantasztikus dekorációért pedig hatalmas köszönettel tartozunk Lenhoffer Alíz tanárnőnek.

Tehát nem is volt sok dolgunk, csak össze kellett állítani pár feladatot, meg felrakni néhány díszt, még csak sok időnkbe sem telhetett - gondolnák sokan. Ez természetesen mind igaz, de csak annyira, mint az, hogy a Fogtündér minden kiesett fogunkért a Mikulás által működtetett banktól kapott kölcsönből vett nekünk ajándékot.

Szinte el sem kezdődött a tanév, mi már lelkesen dolgoztunk. Toboroztuk a segítőket, gondolkodtunk az alapokon, plakátokat és hirdetéseket terveztünk. Bár ez utóbbiakban megadtunk egy jelentkezési határidőt, még a buli napján, november 6-án sem lehettünk biztosak: „Akkor hányan is lesznek?” Mivel sok helyszínnel kellett számolnunk, a 10.A osztálytól kaptunk segítséget.

Az estét végül huszonnégy csapattal kezdtük meg Kovács Johanna és Ferber Kristóf (11.A) műsorvezetésével. Nyitásképp a 9.F osztály táncelőadását nézhették meg gimnáziumunk és néhány általános iskola tanulói. Végül egy, az ünnepről szóló videót vetítettünk a versenyzőknek, mely később nagy segítség lehetett számukra a kvíz megoldásához.

Mivel a korábbi évekhez képest elég sok csapat jelent meg, négy csapatból álló blokkokba osztottuk Őket. Minden ötfős csapatból két-két tag csatlakozott a blokkokhoz, a többiek pedig az aulában dolgozhattak töklámpásaikon - amik másnap reggel már iskolánk lépcsőjén köszöntötték a beérkezőket.

Tíz helyszínen vártak rájuk különböző megmérettetések, mint szellemidézés, kvíz, kulcskeresés, rémtörténet-befejezés, ügyességi feladatok vagy épp maga Slenderman.

Végül ki-ki megérkezett a maximum tíz helyszínen aláírt menetlevelével gyülekezőhelyünkre, az aulába. Míg a zsűri pontokat összesített, a csapatoknak papírból kivágott szellemeket kellett keresniük az udvaron plusz pontokért. Amíg pedig ezeket a többleteket is a végső pontszámhoz adták, a bátrabbak kiállhattak táncolni a többiek elé.

S elérkezett a várva várt eredményhirdetés. Először a harmadik helyezett 7.A osztály léphetett ki, hogy átvegye jutalmát. Csapatnevük Csillámpóni volt. Második helyezést értek el a 12.A osztályt képviselő Tökösök. A feszült légkört végül a 12.B/T osztály csapatneve, az Adri és a Teletubbies törte meg.

Külön szeretnénk megköszönni a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola, a Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Berzsenyi Dániel Általános Iskola és a Kisfaludy Utcai Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóinak az aktív részvételt. Reméljük, jövőre is legalább ennyi általános iskolás csapatot köszönthetünk a rendezvényen.

Bár nehézségek akadtak mindkét fél számára, az este végére a csapatok is feloldódtak és sokkal felszabadultabban kapcsolódtak be a táncba vagy akár a szellemkeresésbe, amit mi is sikerként könyvelhettünk el magunkban. Reméljük, néhányan kedvet kaptak és jövőre kipróbálják magukat, az idei versenyzők pedig újra meglátogatják a feketébe öltöztetett aulát.

Pókok, kígyók és töklámpások - Halloween a Munkácsyban